Wednesday, September 26, 2007

Zero TeVe

Inca putin si ma intorc in Bucuresti, asta inseamna ca o sa scap de TeVe, pentru, ca fara sa vreau, din lipsa de ocupatie ma asez in fata ecranului si incep sa butonez telecomanda. Si ajung fara sa vreau la stiri, unde ni se infatiseaza nenorociri peste nenorociri, de parca ar fi sosit apocalipsa (pocket-sized doomsday). Mai un viol, mai o crima, mai o explozie, mai o sinucidere... pe alese. Apoi, mai avem si stiri din sport (transformate de 90% din televiziuni in stiri din, cu, si despre fotbal si despre "vedetele" din fotbal; nu am vazut nicio stire despre echipa nationala de rugby, de exemplu care participa la CM). Si, ca orice televiziune care se respecta, oamenii dau si meteo, ca sa fie tacamul complet (apropos... aia de la Pro TV, ar trebui sa invete geografie, ca au pus constanta aproape de tulcea, galatiul la vaslui, iasul la suceava s.a.m.d.).

Pe langa asta, mai sunt si filme, repetate de 'jdemii de ori si de care, sincer sa fiu, eu unul m-am plictisit, si ne mai sunt prezentate si talk-show-uri fabricate dupa reteta: se aduna un moderator (mai mult de forma), se adauga vreo 2-3 invitati mai mult sau mai putin pe langa subiect si GATA!!! a aparut emisiunea de succes.

Constat ca mai bine nu ma mai uit la tv, pentru ca televiziunile de la noi nu prea au ce arata, iar de Discovery si National Geographic m-am plictisit ca tot repeta episoade din emisiunile mele preferate.

Let's paint black the Zero TeVe. (Zero TeVe: pentru tv fara parti nasoale)

4 comentarii:

Vlad Dogaru said...

Într-adevăr... crimele sunt senzaţionale, cazurile sociale sunt telenovele, politica e scandal, iar informaţia obiectivă lipseşte cu desăvârşire.

Mie tot nu îmi trece cum, atunci când a demisionat Hagi, ştirile ProTV (alea serioase, nu sportul) au început cu un interviu de 15+ minute în direct de la „reşedinţa” lui Gigi Becali. Asta ardea în ţară atunci??

Life on Mars said...

Same problem here,my dear...
M-am plictisit pana peste cap de aceleasi fete obosite pe care le vad zi de zi la Tv. Pana nu demult deschideam the telly doar pentru reclame,ceva emisiuni pe Discovery si NG,maimutele de la Wrestling si oldies de pe VH1.Acum(vorba ta) Discovery se repeta,reclamele au fost invadate de fondurile de pensii(una din doua,tre'sa fie pe tema asta neaparat),maimutele de la Wrestling nu mai par asa de funny si...mai ramane muzica...Oricum,chiar daca-mi sterg ecranul zilnic de praf,tot prafuit ramane...Asa ca...Bucuresti,here we come:>

Anonymous said...

Dar ce zici de intrebarea de aseara de la "marele" post otv.CItez: "La pasul dintre Bran si Rucar si-a facut cioaca nevoile?"

abogdan said...

Televiziunile sunt mereu în cautarea senzaționalului, chiar dacă asta înseamna să prezinte numai crime și violuri, sau să se "curveasca" difuzând-ul pe Becali (peste limită).

Apropo de ce întreba alex_p: cât de senzațional trebuie să fie că un om și-a făcut nevoile pe marginea drumului?