Saturday, September 1, 2007

Goana dupa... kilograme (in minus)



In ziua de azi lumea e innebunita de kilogramele in plus, si multi ar face orice sa scape de ele. Incepand de la pastile minune si terminand cu diete draconice.

Ce nu tin cont cei care recurg la astfel de diete este ca, intr-adevar functioneaza, dar in mare parte din cazuri nu se pierde din grasime, ci, de obicei din tesutul muscular (sunt consumate proteinele), asa ca acele kilograme date jos instant sunt puse la loc si mai repede.

"Poti sa scazi in greutate si daca iti tai un picior" spunea azi Costin (ca tot imi reprosa Diana ca nu spun cu cine vorbesc) pentru ca, intr-adevar cantarul ar arata mai putin. O situatie similara se petrece si cu cei care tin cure-minune, de genul "slabeste 7 kg in 4 zile". Aici cele 7 kg se pierd prin deshidratare (70% din organism e facut din apa) si sunt puse automat la loc atunci cand renunti la dieta in favoarea unui regim alimentar mai normal. A slabi "cu cap" inseamna a-ti calcula cu atentie nr de calorii din meniu si a face mult sport.

Renuntati la leacurile minune si slabiti inteligent.

P.S.: Nu sunt de acord nici cu dispozitivele de slabit, gen saune portabile, care va ajuta sa pierdeti tot din apa ce se afla in organism, nici decum din tesutul adipos. Si, desigur ca sunt si impotriva liposuctiilor. Orice incercare de a da jos kilograme in mod artificial, are dupa ceva timp un efect invers.

3 comentarii:

Anonymous said...

In primul rand ma regasesc printre persoanele care isi doresct cateva (mai multe cei drept) kg in minus. Chiar daca sunt costienta de realitatile pe care le expui tu nu tin cont de ele (apropo daca tii cure severe ultimul lucru care este recomandat este sa nu bei apa prin urmare deshidratare nu este procesul prin care slabesti, sub nici o forma esti doar anemiat nu deshidratat...)pt simplul motiv ca vreau sa slabesc oricum ar fi. Stii f bine ca majoritatea cauta mijloace care sa dea rezultate rapid si oricum dupa ce stai nemancat(a) cateva luni bune lasatul de regim nu va consta in aruncarea instantanee in frigider, bagi in tine tot pe ce pui mana ... numai cand vezi manacare ti se face scarba de ea (asta este din experienta proprie) ... e drept suntem oameni si avem pofte dar daca tie pofta de tort bun din ala din care face mama nu tre' sal mananci pe tot ci doar o felie subtire de pofta ... ideea generala este ca eu sunt pro diete minune si pastile minune chiar daca sunt constienta de ravagiile pe care le fac asupra organismului meu.
p.s.: imi place poza :))

Vlad Dogaru said...

A mânca sănătos şi a face multă mişcare[1] e cea mai bună dietă.

[1] A face mişcare nu înseamnă a merge la sală, ci doar a merge pe jos, a urca treptele etc.

abogdan said...

Nevada, a lua pastile (in special) pentru a slabi, este la fel de gresit ca si culturistii care iau steroizi si anabolizante, doar pentru a fi "umflati", desi imi zicea cineva ca un culturist profesionist nu are cum sa nu ia asa ceva.

Cat despre commentul lui Vlad... imi aduce aminte de o reclama din GTA - San Andreas in care se spunea ceva de genul "if execrise means picking up the remote, then don't walk, but drive to us"