Tuesday, September 18, 2007

Ţara piere şi aleşii se piaptănă

De vreo câteva zile urmăresc la TV un circ al naibii de ieftin şi al naibii de prost. Şi nu îl urmăresc pentru că m-ar interesa în mod deosebit, ci pentru că mă amuză. Mă amuză prostia ce se manifestă printre aleşii neamului nostru. Aceşti idioţi care ne f*** pe banii noştri, pentru că "aşa vrea muşchii lor", pentru că au ajuns sus cocoţaţi în scaune confortabile din măgăoaia aia numită "Casa Poporului" şi ne transmit o sinceră şi călduroasă m*** ca dovadă de mulţumire că i-am votat şi ca să simţim că se gândesc la noi. Desigur fac acel gest şi ca să ne mai convingă să-i votăm şi în mandatul viitor şi acum şi pururea şi-n veacul vecilor... pentru că am auzit azi că sunt unele specimene ce dormitează pe locul lor călduţ de vreo 4-5 mandate (adicătelea dacă un mandat durează 4 ani... faceţi şi voi calculele de rigoare). Deunăzi am văzut tot la TV cum unii cu nume de renume (de exemplu Sorin Oprescu, C.V. Tudor) nu sunt fruntaşi în parlament la capitolul... absenţe (ce credeaţi?). Normal că îşi permit să absenteze, mai ales că unii trebuie doar să latre de vreo două ori în campanie, să dea cu niţel praf în ochi şi gata! s-a mai clocit un mandat!

Revenind la subiectul iniţial... Ziceam de circ. Circ şi pâine se dădea pe vremea romanilor, circ şi pâine vrea să se dea şi acum la popor... Numai că preţul pâinii creşte într-o lună cât altele în 7, iar circul nu mai este în arenă ci în parlament. De ceva vreme tot apare pe sticlă domnul Geoană care tot ameninţă cu o super moţiune (pentru super-mame?) care va răsturna guvernul, a cărui soartă pare din ce în ce mai pecetluită. Ei bine acest domn de la PSD pentru care Dostoievski dacă ar mai fi trăit ar fi scris contiunuarea la "Idiotul" inspirată de Geoană. Mircea vrea să răstoarne guvernul motociclistului Tăriceanu pentru a forma el un guvern mai capabil. (Capabil de ce?). Că doar atâta timp cât a fost PSD la guvernare, au făcut... fix nimic. Licheaua de Geoană vede paiul din ochiul altuia dar nu e în stare să vadă bârna din ochii săi.

În tot acest timp cât aleşii fie se ceartă, fie dorm în pace, ţara nu mai poate de bine.
Ieri, de exemplu, a început şcoala. Elevii au găsit în prima zi şcoli frumoase, renovate, dotate cu tehnologie de ultimă oră şi cu profesori pregătiţi, gata să-i înveţe tot ce trebuie, pentru că ei reprezintă viitorul ţării noastre. Acest caz prezentat este unul izolat, pentru că mulţi dintre copii au găsit aceleaşi şcoli în paragină (sau în şantier, în cazuri "mai fericite") cu profesori suplinitori, care mulţi deabia au luat un 5 la examenul de admitere în învăţământ. Dar, dacă eraţi tentaţi să credeţi că nu se poate mai rău, ei bine, se poate: unii au început anul şcolar fie în clădirea CAP-ului, fie în cort, sau chiar în câmp...

Şi se mai bat cu pumnul în piept că ne-au făcut europeni. Am un singur sfat pentru aleşii noştri: Ciocu' mic şi joc de glezne, că poate aşa se mai urneşte ceva în ţară (în sensul bun... deh, noi să fim sănătoşi...)


A.B.

P.S.:
Apropo de sănătate... lăudabilă iniţiativa cu analize gratuite, dar, foarte prost pusă în practică: Cum este posibil să fie trimise invitaţii pentru analize gratuite unor persoane decedate de multă vreme?!

1 comentarii:

..George.. said...

pij pe invitatia lor la analize gratuite...daca sunt gratuite, nimeni nu is da interesu`..si nu am chef sa ma duc sa-mi intepe vena f`o proasta de asistenta care a facut abuz de drogurile pe care le are in cabinet..