Wednesday, May 2, 2007

Robot people



De ceva vreme am observat ca in societatea in care traim a aparut o noua specie: "Robot People". Ce sunt acesti "Robot People"? A... nu dragilor, nu va ganditi ca au aparut printre noi roboti umanoizi; nu, nici decum... E vorba de acei oameni, care traiesc dupa un algoritm simplu: acasa - job - acasa. Va intrebati si voi ca si mine, de ce fac asta? Pentru ca acesti oameni traiesc doar sub semnul banului. A avea bani a devenit scopul lor in viata, indiferent de riscurile pe care acest lucru le implica. Nu mai au viata privata, nu mai conteaza ca au uitat de prieteni, nu mai conteaza ca uneori trec peste valorile morale, absolut nimic nu mai conteaza pentru ei, in afara dorintei de a avea bani. Banul a devenit un zeu pentru ei, si din aceasta cauza au uitat un fapt simplu: banii nu aduc fericirea. Nu mai conteaza ca la 35 de ani arata ca la 60, pentru ca, sa recunoastem, stresul isi spune cuvantul... si, dupa cum zicea Patrick Andre de Hillerin in editorialul "Lasa-i sa te sinucida"

"Deci castigi bine. Ma rog, foarte bine. Ziceam doar ca un salariu confidential inseamna, mai nou, un salariu bun... Stiu ca ai masina de la serviciu, ai laptop, ai telefon. Dar mai stii cand ai vazut ultima data alta lumina decat cea de neon? Cam inainte de angajare, nu? Misto, ce sa zic!"

Tragic, ce pot sa zic... Get a life people!

6 comentarii:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
abogdan said...

Da mai, FireDK, stiam si eu ca exista androizi, dar... nu ii vezi toata ziua pe strada (desi nici pe acei "Robot People" despre care am scris nu prea ii vezi in societate, ci doar la servicii, in diverse companii, mai mari sau mai mici)

Draguta faza cu "[quote]"

Vlad Dogaru said...

Faza cu quote e probabil o bagare accidentala de pula in care FireDK nu a observat ca nu merge. No preview button, deh.

Cat despre oamenii astia... rasplata lor. Ai putea usor sa ma confunzi si pe mine cu unul, doar ca eu sunt manat de cunoastere, si nu de bani (cunoasterea intr-un anumit domeniu, mind you). Oamenii ca ei si ca mine, desi nu imi place sa ma compar cu ei moraliceste, pierd lucrurile frumoase din viata. Si asta o sa ii muste de cur intr-o zi.

Oricum, manelistii se indreapta spre asa ceva. Think -- numai bani e in capul lor. Si dupa un timp ii vezi mereu cu telefonul la ureche, stresati peste masura, ``facand bani''.

In totul este un echilibru.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
abogdan said...

Vlad, nu ma refeream deloc la manelisti aici, cand spuneam de cei care vor sa faca bani, ci, la cei care muncesc cu adevarat; cei care lucreaza resemnati intr-o companie care nu tine cont de drepturile lor, intelegi?

Si, nu crezi ca ar trebui sa gasesti un echiilibru intre munca si viata personala?

Anonymous said...

Ba bine ca nu! Of course ca daca ai bani, ai si viata personala... NOT! Dar majoritatea asa gandesc: muncesc in imobiliare, asigurari, banci sau audit pe 60-65 milioane (vezi cazul de acum cateva zile al manageritzei moarte de extenuare in conditii suspecte) k sa-si ia nush ce masina, sa plece cu iubitul/iubita in Alpi, la munte, sau in Ibiza, la mare etc. Mai este si categoria OBLIGATA sa munceasca, cea pt care banul reprezinta siguranta achitarii chiriei si facturilor la sf. de luna, categorie in care cu voioshie ma inscriu si eu. :P DECI hai sa facem un pic diferentza intre cei care ALEG sa-si f**a viata 24/7 si care sunt FORTZATI (de imprejurari) sa o faca. U people...