Thursday, December 18, 2008

Video killed the radio star

Prietene, te rog sa stai o clipa sa te gandesti la tine si la viata ta. La viata ta din lumea reala. La viata ta care se scurge pe langa/prin tine chiar acum cand citesti aceste randuri.

Ce mai faci? Esti bine, sanatos? De cand n-ai mai iesit din casa sa traiesti cu adevarat? De cand n-ai mai fost cu un prieten sa bei o bere? Lasa-ma sa ghicesc. De pe vremea cand nu aveai blog, MySpace ti se parea o chestie fancy de la americani, iar twitter nu-ti spunea nimic?

De cand nu ai mai sunat un prieten doar pentru a afla ce mai face? De cand nu erai un Yahoo! Messenger junkie sau de cand il urmaresti pe twitter?

De cand n-ai mai pus mana pe un ziar? De cand folosesti excesiv RSS-urile site-urilor de stiri?

De cand nu ai mai spus cuiva gandurile tale, si ceea ce crezi despre subiectul X? Lasa-ma sa ghicesc... de cand ti-ai facut blog, pentru ca deh, in ziua de azi e la moda sa ai blog? Sau pentru ca te simti mai confortabil in spatele tastaturii si, eventual, sub protectia anonimatului?

De cand nu te-ai mai uitat pe un album cu poze? De cand ai inceput sa folosesti flickr?

De cand nu le-ai zis noilor cunoscuti ce gusturi muzicale ai? Lasa-ma sa ghicesc: de cand folosesti last.fm sau blip.fm?

Daca te regasesti in majoritatea chestiilor de mai sus, inseamna ca ar trebui sa mai lasi tastatura si mouse-ul sa se mai odihneasca si sa iesi din casa pentru a privi si pentru a participa la spectacolul vietii. Sper doar sa nu te trezesti intr-o zi ca viata ta reala a fost "devorata" de viata virtuala. Doar un sfat am de dat pentru tine: wake up and smell the coffee.

2 comentarii:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
abogdan said...

@More Voice of Silence, less bullshit data viitoare sa folosesti un limbaj mai civilizat.

Merci.