Wednesday, December 31, 2008

Ultimul post...

...pe anul acesta... Sa aveti un an 2009 mai bun decat cel care aproape a trecut. Sa fiti sanatosi, voiosi, voinici, fericiti si sa aveti puterea de a duce la capat absolut tot ce va propuneti in anul ce urmeaza.

La multi ani!

Quote of the day

"So this is how liberty dies. With thunderous applause."

Thursday, December 25, 2008

Sarbatori fericite!

(Image copyright zoundsister. Original image here. All rights reserved)
Va doresc aceleasi lucruri pe care mi le doriti si voi mie, dar sa vi se indeplineasca de 10 ori mai mult.

Thursday, December 18, 2008

Video killed the radio star

Prietene, te rog sa stai o clipa sa te gandesti la tine si la viata ta. La viata ta din lumea reala. La viata ta care se scurge pe langa/prin tine chiar acum cand citesti aceste randuri.

Ce mai faci? Esti bine, sanatos? De cand n-ai mai iesit din casa sa traiesti cu adevarat? De cand n-ai mai fost cu un prieten sa bei o bere? Lasa-ma sa ghicesc. De pe vremea cand nu aveai blog, MySpace ti se parea o chestie fancy de la americani, iar twitter nu-ti spunea nimic?

De cand nu ai mai sunat un prieten doar pentru a afla ce mai face? De cand nu erai un Yahoo! Messenger junkie sau de cand il urmaresti pe twitter?

De cand n-ai mai pus mana pe un ziar? De cand folosesti excesiv RSS-urile site-urilor de stiri?

De cand nu ai mai spus cuiva gandurile tale, si ceea ce crezi despre subiectul X? Lasa-ma sa ghicesc... de cand ti-ai facut blog, pentru ca deh, in ziua de azi e la moda sa ai blog? Sau pentru ca te simti mai confortabil in spatele tastaturii si, eventual, sub protectia anonimatului?

De cand nu te-ai mai uitat pe un album cu poze? De cand ai inceput sa folosesti flickr?

De cand nu le-ai zis noilor cunoscuti ce gusturi muzicale ai? Lasa-ma sa ghicesc: de cand folosesti last.fm sau blip.fm?

Daca te regasesti in majoritatea chestiilor de mai sus, inseamna ca ar trebui sa mai lasi tastatura si mouse-ul sa se mai odihneasca si sa iesi din casa pentru a privi si pentru a participa la spectacolul vietii. Sper doar sa nu te trezesti intr-o zi ca viata ta reala a fost "devorata" de viata virtuala. Doar un sfat am de dat pentru tine: wake up and smell the coffee.

Wednesday, December 17, 2008

Quote of the day

Speak the truth, but leave immediately after.
Slovenian proverb

Tuesday, December 16, 2008

Masini numa' bune pentru incepatori

Am citit azi pe Gandul.info un articol intitulat "Cele mai bune masini pentru incepatori". Acolo, o doamna a publicat un articol preluat copiat si tradus din cine stie ce publicatie americana... ca deh... tot ce au americanii e bun.
Inca de la inceput mi s-a parut ca e ceva in neregula cu articolul. In primul rand in Romania nu exista "Institutul de Asigurari pentru Siguranta pe Sosele", saracul ESP s-a transformat in ESC... plus ca unele masini din lista nu se gasesc la noi.


Si iata masinile recomandate incepatorilor (pe scurt)


Categoria compact
  • Mazda 3 -148 cp, 2.0 litri
  • Subaru Impreza - 170 cp, 2.5 litri
  • Honda Civic - 140 cp, 1.8 litri
Categoria sedan mediu
  • Honda Accord - 177 cp, 2.4 litri
  • Toyota Prius - 186 cp, 1.5 litri
  • Nissan Altima - 175 cp, 2.5 litri
Categoria sedan mare
  • Chrysler 300 - 178 cp, 2.7 litri
  • Ford Taurus - 263 cp, 3,5 litri
  • Chevrolet Impala - 211 cp, 3,5 litri
Categoria SUV Compact
  • Toyota RAV 4 - 166 cp, 2,4 litri
  • Honda CR-V si Element - 166 cp, 2,4 litri
  • Hyundai Santa Fe - 185 cp, 2,7 litri
O nota pretioasa este aceea ca daca se achizitioneaza o masina second hand, ea sa fie in parametrii de mai sus.


Stau si ma intreb cati pustani se vor duce la mamica si taticu sa le ceara asemenea masini, desi ei deabia sunt in stare sa tina volanul...


...si ma mai mira de ce vedem atatea accidente in care soferul implicat deabia isi luase permisul auto.


Si mai ridic o intrebare. Daca masinile de peste 130 CP sunt numa' bune pentru incepatori, oare alea cu motoare mai mici pentru cine or fi?


P.S.: Doamna care a scris articolul gandeste o zi da, una nu? (azi nu?)

Dog fish

Monday, December 15, 2008

Liftul spre cer al lui Ceauşescu

Turnul pentru ascensoare – menit să spulbere spaima lui Ceauşescu că ar putea rămâne blocat în lifturile din Casa Poporului

„Ţăruşul de beton“ a fost gândit să fie cu 37 de metri mai înalt decât turnul de testat lifturi al nemţilor de la Schindler (77 metri), liderul european în producţia de ascensoare




Liftul spre cer al lui Ceauşescu
România deţine cel mai înalt turn pentru testat ascensoare din Europa, record inutil, fiindcă n-a fost niciodată folosit. Astăzi, turnul înalt de 114 metri, considerat cea mai sigură clădire la seisme din ţară, e în proprietatea lui Ion Ţiriac, care-l foloseşte ca suport pentru bannerele de reclamă ale reprezentanţelor sale auto. Năstruşnica idee a construirii unui megaturn pentru testat ascensoare i s-a năzărit tovarăşului Nicolae Ceauşescu în timpul unei vizite la fabrica de ascensoare IFMA, când, aflând cum sunt testate lifturile în România, s-a speriat că el sau consoarta ar putea rămâne blocaţi în vreunul din lifturile de la Casa Poporului.
Nicolae Lupu, directorul de proiectare al IFMA, îşi aminteşte cum a demarat proiectul: „Palatul Parlamentului era aproape de finalizare, când Ceauşescu a venit aici în fabrică. Credea că ascensorul se face complet aşa cum este şi se mută acolo. El se aştepta să vadă un tub lung ca un tren”. Unul dintre ingineri i-a explicat dictatorului că în fabrică nu-s prea multe de văzut, fiindcă ascensorul e făcut din bucăţi: uşile de pe fiecare palier, cabina, troliul etc. şi că doar după montarea în clădirea de destinaţie se naşte ascensorul. Perspicace, şeful statului a percutat: „Da’ cum, tovarăşi, să-l puneţi direct în Casa Poporului? Dacă nu merge bine? Trebuie probat mai întâi. Unde-l probaţi?”. I s-a explicat că verificarea lifturilor se face doar în cazul prototipurilor într-un turn pentru testat ascensoare. Înnegurat, Ceauşescu a conchis: „Nu, tovarăşi. Înainte să le puneţi în Casă trebuie să le verificaţi pe toate în turn”.
Inginerii au pus pe masă un argument zdrobitor, cu care sperau să-l înmoaie pe dictator: „I-am explicat că turnul nostru de testare avea doar 37 de metri, iar lifturile de la Casa Poporului urmau să circule prin nişte puţuri adânci de vreo şaptezeci şi ceva de metri, fiindcă era vorba de lifturi care merg mult în pământ, în adăpostul antiatomic”. Panicat de-a dreptul, liderul comunist a ordonat să se ridice un turn special destinat testării celor 55 de lifturi ce urmau să fie montate în Casa Poporului: „În stilul lui, a zis: «Dacă tot îl facem, să-l facem pe cel mai mare». Arhitecţii şi constructorii au preluat problema şi s-au interesat care sunt cele mai înalte turnuri din Europa. La momentul ăla, cel mai înalt era în Germania, avea 77 de metri şi aparţinea companiei Schindler, cel mai tare producător european de lifturi”.
Construit printr-o metodă revoluţionară
Proiect de pionierat în ingineria de construcţii românească, turnul de 114 metri a fost ridicat utilizând metoda de turnare continuă a betoanelor, tehnologie utilizată doar la ridicarea barajelor pentru lacurile de acumulare: „Timp de trei luni, zi şi noapte s-a turnat încontinuu, până au terminat de ridicat cochilia turnului. S-au folosit cofraje culisante. Cifele stăteau la coadă în şir ca furnicile ca să descarce şi macaralele aveau montate pe ele reflectoare care în lunile alea pe o rază de câteva sute de metri au făcut din noapte zi. Dacă turnarea betonului s-ar fi oprit dintr-un motiv oarecare şi betonul turnat ar fi apucat să se întărească, noua şarjă nu s-ar mai fi legat şi ar fi trebuit să dea turnul jos şi să-l facă de la început.
După trei luni, când zidurile exterioare au fost gata, s-a trecut la interior, unde s-a lucrat doi ani, din ’86 până-n ’88”, îşi aminteşte inginerul Proca, de la IFMA. Despre turnul de ascensoare se spune că, în ciuda înălţimii, e clădirea cea mai sigură la cutremure din România: „Ea are 100 de metri deasupra pământului şi 22 de metri în pământ. E înfiptă aşa ca un par, ca un ţăruş. Clădirea, fiind o bucată compactă de beton, dacă se răstoarnă se răstoarnă ca un întreg, dar nu se poate, fiind aproape pe un sfert băgată în pământ”, explică directorul Lupu. Clădirea e împărţită în 23 de nivele betonate, iar peste 100 de metri sunt ridicate încă trei etaje tehnice pe structură metalică. În interiorul turnului se află 8 puţuri adânci cât hăul, în care ar fi trebuit să se testeze diverse modele de ascensoare.
Liftul restaurant
Turnul n-a apucat să fie folosit niciodată pentru testarea lifturilor, deoarece pentru validarea prototipurilor turnuleţul de 34 de metri e arhisuficient. Românii au încercat să închirieze turnul unor producători de ascensoare de talie mondială, care produc lifturi de mare viteză pentru zgârie-nori, însă nici măcar aceştia n-au fost interesaţi: „Acum vreo 5-6 ani am dat sfoară în ţară celor de la Otis, liderul mondial, şi lui Schindler, liderul european, că putem să le oferim turn de 100 de metri unde pot testa ascensoare de mare viteză, de peste 6 metri pe secundă”. Reprezentanţi ai ambelor companii au venit în România şi au fost urcaţi în turn cu liftul restaurant: „Clădirea are două ascensoare. Unul de marfă de 8 tone şi unul de oameni, cu o capacitate de şase persoane. Ăla de persoane nu merge, că a plouat în camera de maşini şi ne-a rămas doar cel de marfă, care însă are o viteză de înaintare de 0,3 metri pe secundă, încât îţi trebuie vreo 10 minute să ajungi până sus.
Ca să nu se plictisească delegaţiile venite în vizită din afară, le-am pus acolo o masă cu pahare şi sticle de băuturi, ca până făceam plimbarea să povestim la un pahar”. Ospitalitatea românească n-a biruit pragmatismul occidental: „N-au reacţionat, deoarece pentru Schindler turnul de 77 metri e suficient, deşi al nostru e mult mai impresionant decât al lor, iar americanilor le-ar fi un pic peste mână să traverseze ascensoarele pe ocean cu vaporul pentru teste, plus că ei au clădiri şi mai înalte decât a noastră. Nu prea i-a interesat nici partea de producţie, ci atât pe Schindler, cât şi pe Otis, cel mai mult i-a interesat partea de service pentru că în România, fiind montate 50.000 de lifturi, probabil că se poate câştiga bine din treaba asta”.
Ascensiunea imobiliarelor
La sfârşitul anilor ´90 IFMA a fost cumpărată de la stat de Ion Ţiriac, producând şi în momentul de faţă mai mult de jumătate din ascensoarele comercializate în România. În curând fabrica de la piciorul podului Grant va fi relocată în cartierul Militari, pe amplasamentul ei urmând să fie dezvoltat un proiect imobiliar. Despre turn s-a zvonit că, date fiind înălţimea şi rezistenţa sa la cutremure, în sfârşit şi-ar putea găsi utilitatea: „S-a propus ridicarea unui ansamblu rezidenţial care să îmbrace turnul de jur împrejur, iar puţurile pentru testat ascensoare să fie folosite pentru instalarea unor lifturi pentru locatari. Însă proiectul costă multe zeci de milioane de euro şi deocamdată s-a renunţat la el”. Până una-alta, turnul pentru ascensoare e folosit de Ţiriac ca suport pentru bannerele de reclamă ale reprezentanţelor sale auto şi sus în vârf are montate antene de transmisiuni radio-tv-internet şi GSM. Singurii locatari ai turnului părăsit sunt porumbeii, al căror fâlfâit de aripi se aude cu ecou în puţurile de beton unde Ceauşescu visa să-şi testeze liftul „sigur” spre buncărul subteran. 

preluat de aici

Thursday, December 11, 2008

Quote of the day

"Electricity is actually made up of extremely tiny particles called electrons, that you cannot see with the naked eye unless you have been drinking."
Dave Barry, "The Taming of the Screw"
US columnist & humorist (1947 - )

I See Dead Pixelz

...srsly.


Toate drepturile sunt rezervate.

Nightloosers - betivan ratat




...this made my day

Monday, December 8, 2008

Video: Metallica - All Nightmare Long



...total neimpresionant si aiurea...

Sunday, December 7, 2008

...si atunci a spus "sa fie lumina"...

...si toti s-au adunat ca oile sa vada beculetele de Craciun. Toti s-au adunat sa asiste la cel mai maret si mai malaiet eveniment: aprinderea ghirlandelor luminoase. Si asa a fost. S-au adunat, au blocat circulatia, cei prinsi in trafic si-au facut nervi, iar poprul a fost fericit.

Mi-ar face mare placere sa posteze un comment unul din aia care au fost aseara in Piata Unirii sa vada cum cineva apasa un nenorocit de intrerupator (pus doar de forma, de altfel) si se aprind niste amarate de lumini. Ce mare eveniment a fost asta, de trebuie adunat poporul sa asiste? Dupa parerea mea, ar fi fost mult mai palpitant sa ii ia prin surprindere. Ceva de genu' se plimba omu' linistit pe Magheru la 8 seara si dintr-o data "pac" tot bulevardul se ilumineaza.
Totusi nu trebuie sa uitam. Traim intr-o tara in care daca poporul vrea circ, atunci asta o sa primeasca. Ce conteaza ca majoritatea acelora participanti la eveniment nu o duc bine? Circul asta ieftin ii va face putin sa uite de problemele reale. Ce conteaza ca tot ei vor achita si nota de plata? Ce conteaza ca se calca in picioare pentru nimic? Luminile alea vor sta si maine si poimaine aprinse, si tot asa pana dupa Revelion. Ma intreb daca nu se vor aduna sa vada si momentul in care se sting luminile. Sa ramana toti in bezna si sa planga pe intuneric de dorul beculetelor apuse.

Friday, December 5, 2008

...si mai vroiau sa-i votam...

Thursday, December 4, 2008

O tuta...



Misto reactia lu' Despot...

Wednesday, December 3, 2008

Teo din Deko

Despre cacanari si hi5


si inca una:

Despre Sandra Romain si CanCan


mai multe aici.