Friday, July 13, 2007

Midnight (sad) story

A fost odata ca niciodata un oras in care lumea era la fel.
Toti semanau intre ei, de parca ar fi fost zamisliti de aceeasi mama, cu mici exceptii, desigur.

Cei tineri incercau sa se "inspire" unul de la celalalt, incepand de la vestimentatie, pana la "look" (doamne cat urasc englezismele astea plesnite in mod gratuit, dar, deh... asta e "trendul"). Aceeasi oameni, aceleasi chipuri de copii de provincie care vor sa fie "cool" ducand aceasta dorinta pana la penibil, vulgar, banal si, uneori, demodat.
Tineri pentru care viitorul nu inseamna facultate, educatie, ci inseamna doar Spania, Italia, Germania si Marea Britanie, la munci de nimic pentru cateva sute de euro pe luna.


Cei in varsta cu aceleasi chipuri dezolate, gandindu-se la ziua de maine, si la grijile pe care le presupune aceasta simpla misiune: a ajunge sa traiasca si maine dintr-un salariu mizer pe care il obtin de la "serele-ul" la care lucreaza. Barbati de 30-40 de ani care arata cu 10-20 de ani mai batrani, tocmai din cauza "nivelului de trai", ridicat, din punctul de vedere al politicienilor nostri...

In rest nimic. Nimic nou, sau mai degraba "Toate-s noi si vechi is toate."

Trist.
Foarte trist pentru ca nimeni nu face nimic in legatura cu asta; si e pacat.

P.S.: Sa nu crezi draga cititorule ca m-am referit la vreo urbe anume. Sunt multe orase care se potrivesc descrierii. Pot sa-ti dau multe exemple. Intreaba-ma, daca nu-ti vin in minte.

A.B.

2 comentarii:

Diana said...

daca nu scria A.B. la sfarsit, as fi jurat ca e scris de A.G. :) bravo, ai "stofa"! ;)

Diana said...

trist, dar prea adevarat. :(